Costa Brava informatie

Excursies

In samenwerking met onze Spaanse agent organiseren onze hostessen excursies,
die bijna altijd begeleid worden door Nederlands sprekende gidsen. Wij raden u aan tijdig te
boeken bij uw reisleiding. Zie ook het excursieprogramma.

Klik hier voor alle Costa Brava excursies

Onze host(esse) ter plaatse kan u helpen bij het reserveren van excursies, zij doen dit als affiliate van een excursiebedrijf.
Boosten Reizen organiseert en verkoopt geen excursies.
Hierdoor is Boosten Reizen niet verantwoordelijk voor de uitvoering van deze excursies. Mocht er onverhoopt toch een probleem of klacht ontstaan met betrekking tot de uitvoering van een excursie, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met het verkopende bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitvoering.

De genoemde excursies en prijzen zijn dan ook indicatief, het daadwerkelijke aanbod kan van deze voorbeelden afwijken.

1. Costa Brava

Costa Brava staat voor “wilde kust”. Deze naam kreeg de Spaanse noordoostkust niet voor niets. De kust is zeer woest en wild door de vele rotsformaties die soms tot in zee uitlopen, dit zijn de uitlopers van de Pyreneeën. Langs de 200 kilometer lange, rotsige kust wemelt het van de fraaie baaien. De steil in het water aflopende rotspartijen doen vaak spectaculair aan. Dit is vooral het geval in het uiterste noorden, waar de Pyreneeën de natuurlijke grens met Frankrijk vormen. De Costa Brava strekt zich uit van Port Bou aan de Franse grens tot aan Blanes. Het is een woest berglandschap met aan zee slechts kleine, besloten rots strandjes. Brede zandstranden zijn zeldzaam, eigenlijk zijn de enige twee grote stranden in de enorme Golf van Roses en in de Golf van Pals. Maar juist de kleine, door groene pijnbomen omgeven baaitjes verlenen de centrale Costa Brava zijn uitstraling. De stranden bestaan meestal uit grof zand, fijn grind of kiezels. Het water bij deze stranden is vaak buitengewoon helder, wat overigens geen garantie is voor ‘zuiver’ water.

De Costa Maresme is de natuurlijke verlenging van de Costa Brava en strekt zich uit van Blanes in het noorden tot Tarragona in het zuiden. Het is een prachtige kuststreek van gloeiend, grofkorrelig zand en helder water. Hoewel de hele kust voornamelijk toeristisch is heeft het een belangrijke landbouwproductie; heel belangrijk zijn de moestuinen met een grote productie aan aardbeien en tomaten en de bloemkwekerijen van voornamelijk rozen en anjers.

Algemene plaatsinformatie

2. Tossa de Mar

Een vredig en bedaard stadje, rijk aan bezienswaardigheden. Tossa de Mar heeft hele leuke, smalle winkelstraatjes. Bij de VVV zijn diverse mooie wandelroutes verkrijgbaar.

Tossa de Mar, het oude romeinse “Turissa” werd een oude middeleeuwse stad, die de naam “Blauw Paradijs” meekreeg van Marc Chagall. In 1933 verbleef deze kunstenaar hier en maakte een paar schilderijen. Zijn keuze was niet zomaar een Spaans badplaatsje. Tossa de Mar heeft ook het mooiste kustlandschap van de streek. Binnen de oude stadsmuren vind je het Palau del Batle dat nu het stedelijk museum huisvest. Hier zijn er schilderijen bewaard van kunstenaars die hier ooit de streek bezochten. Deze stad was vroeger een echte kunstenaarskolonie, tot de toeristen kwamen.

Deze stad van vroeg Romeinse oorsprong heeft nog resten van die periode met o.a. een prachtig mozaïekwerk. De oude stad bewaart nog de middeleeuwse sfeer, waarvan nu nog 3 van de 5 vestigingstorens bewaard zijn gebleven. Het is dan ook zeer aangenaam wandelen in het centrum van Tossa de Mar. Tossa de Mar is zeer kleinschalig met weinig strand en kan daardoor ook niet veel toeristen ontvangen. Wie uitstapjes maakt langs de Costa Brava moet deze stad vast en zeker bezocht hebben.

3. Lloret de Mar

De bekendste badplaats aan de Costa Brava. Een fijn breed zandstrand en een romantische palmenboulevard met vele gezellige terrasjes. Altijd volop leven voor zowel jong als oud.
Het is één van de meest toeristische badplaatsen van de Costa Brava en de Spaanse kusten als geheel, al valt het aantal bezoekers in het niet bij zuidelijker gelegen plaatsen als Benidorm, Torrevieja of Torremolinos. Lloret de Mar is vooral gericht op het strandtoerisme en in de zomer loopt het inwonertal van de stad soms op van 30.000 naar maar liefst 160.000.

Lloret de Mar staat bekend als één van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje voor jongeren. In de zomermaanden trekken jongeren uit voornamelijk Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk massaal naar Lloret de Mar en nabijgelegen badplaatsen als Blanes en Calella om te feesten. Men vindt er dan ook een groot aantal clubs, bars, casino’s etc.

4. Blanes

Een belangrijke haven- en badplaats. Blanes is ideaal voor diegene die van watersport houden. Het heeft een prachtig strand, een lange boulevard, een (jacht-) haven en een visafslag. En niet te vergeten; een prachtige botanische tuin die vooral in de maanden mei en juni een bezoek waard is.

Blanes werd gebouwd op de oude Romeinse stad Blanda, waar nu niks meer van rest. Bezienswaardig zijn een gotische fontein, de Santa Mariakerk en de resten van een prachtig gotisch kasteel. Op de San Joanberg kan men de Romeinse ruïnes aantreffen van een kasteel, maar de klim loont ook zeker de moeite voor het prachtige zicht over de baai.

Er zijn twee botanische tuinen: Mar i Murtra en Pinya de Rosa. Deze laatste is gelegen op de weg naar Lloret de Mar aan de baai van Santa Christina. Daar treft men nog een barok kapelletje en een nieuwe jachthaven. Mar i Murtra is een vijf hectaren grote botanische tuin, gelegen bovenop een rots aan de kust. Deze tuin werd aangelegd en onderhouden door Karl Faust. Hij is geboren in 1874 en is in zijn tuinvilla gestorven. Deze Duitser is als jonge koopman naar Spanje gekomen, had veel succes en is met deze tuin beginnen in 1921. Sinds zijn dood is het een organisatie die zorgt voor het onderhoud en de nieuwe aanplantingen in Blanes. Vanuit het centrum en vanaf de haven rijdt er een speciaal treintje naar deze tuinen.


Blanes is een zeer belangrijk dorp zowel qua industrie, visserij als qua toerisme. Blanes beschikt over een belangrijke vissersvloot die elke dag te zien is tussen 16.00 en 17.00 uur, als men terugkomt van de visvangst. Na afloop vindt er een interessante visafslag plaats in de haven met allerlei soorten vis en zeevruchten.

5. Malgrat de Mar / Santa Susanna

Malgrat de Mar is van oudsher een vissersdorpje. Het is een pittoresk stadje waar u nog de rust kunt vinden die in vele plaatsen reeds verloren is gegaan.
Langs het 4 kilometer lange strand is er sinds een aantal jaren een hele mooie, nieuwe wandelboulevard aangelegd waaraan de meeste hotels gelegen zijn. ’s Avonds spelen hier vaak orkestjes op de boulevard. Vooral voor de romantische wandelaar, is het hier in de avonduren gezellig wandelen. Mede hierdoor is Malgrat de Mar de laatste jaren, toeristisch gezien, flink gegroeid. Het heeft een gezellig uitgaansleven en een Nederlandse straat, waar u diverse Nederlandse bars en restaurants kunt vinden. Het heeft tegenwoordig een capaciteit van ruim 25.000 gasten, verdeeld over de grote hotels, campings en appartementen. Bezienswaardigheden zijn het parochiekerkje van San Nicolas uit de 17e eeuw, het typische Spaanse kerkhof en de ruïnes van een oud kasteeltje in het park.

6. Pineda de Mar

Pineda de Mar dankt haar naam aan de pijnbomen. Op deze plek bevond zich vroeger namelijk een groot pijnbomenbos. Ook Pineda heeft haar Spaanse karakter behouden. ’s Avonds kunt u op het grote plein erg gezellig zitten. Hier komen ook veel Spanjaarden genieten van de zon.

De grootste troeven van Pineda en omliggende steden en dorpjes zijn de brede zandstranden. Hier heb je ook meer ademruimte en is het ’s nachts een stuk rustiger.

De oorsprong van Pineda de Mar dateert uit de 13e eeuw toen rond de “Heirweg” (oude Romeinse weg) de eerste dorpskern gevormd werd. Naast de hoofdbezigheden van de bevolking in de landbouw en de visserij, ontstond al vrij vroeg een nijverheid van het kantklossen die door de vrouwen werd bedreven, alsmede de touwschoenen- of “espadrilles” fabricage. Op een iets verder gelegen heuveltje zijn nog duidelijk de resten te zien van het kasteel dat destijds door de familie Montpalau bewoond werd. Het werd gebouwd op overblijfselen van een Iberisch dorp uit de 1e eeuw voor Christus. Vlakbij deze ruïne ligt nog een gedeelte van een vrij goed bewaard gebleven Romeins aquaduct dat vroeger het dorp voorzag van water uit de bergen.

7. Calella

Een flinke badplaats met een oud en een nieuw gedeelte en een langgerekt strand. Calella is een plaats waar de visserssfeer bewaard is gebleven en is zonder meer een van de meest karakteristieke punten aan de Costa Brava.
Het heeft een strand van meer dan 2 km lang met schoon zand. Vlakbij dit strand bevindt zich een belangrijke vuurtoren die in 1859 voor het eerst in gebruik werd genomen.
Noemenswaardig zijn verder de parochiekerk, de kerk van de aartsvader, het gemeentelijke archiefmuseum dat o.a. de volgende collectie bezit: siertegels uit de 18e en 19e eeuw, textiel- machinerieën en alhier vervaardigde weefsels, archeologisch materiaal afkomstig uit de opgravingen van de Romeinse stad en historische documentatie. Niet te vergeten het Dalmau park dat een oase is van schaduwrijke bomen, een tuin vol romantische hoekjes met een veelkleurige bloemenpracht, speciaal bedacht voor de wandelliefhebbers.

In het centrum vindt u ook een gezellige winkelstraat die grotendeels autovrij is. Hier kunt u dus op uw gemak winkelen. Calella is ook een landbouwgemeente en men heeft hier gekozen voor het verbouwen van het lekkerste en meest gewaardeerde fruit: de aardbei!
Langs de boulevard heeft u volop de gelegenheid om dit heerlijke fruit te eten. Calella ligt ongeveer 37 kilometer van Lloret de Mar en ongeveer 70 kilometer van Barcelona.

8. Barcelona

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van Catalonië. In de metropool Barcelona, oftewel inclusief de voorsteden, wonen bijna 7 miljoen mensen waarmee het één van de grootste steden van Europa is! De bevolkingsdichtheid in de stad is 16.019 personen per vierkante kilometer.

In 2005 bestond ongeveer 14% van de bevolking uit immigranten, dat komt neer op zo’n 230.000 inwoners. De meeste daarvan komen uit Latijns Amerika, met name uit Ecuador, Peru, Argentinië, Bolivia, de Dominicaanse Republiek en Colombia. Andere opvallend grote groepen buitenlanders komen uit Frankrijk en Italië en uit Noord- Europese landen zoals Duitsland en Engeland. Hierdoor is Barcelona een stad met een zeer diverse cultuur. De combinatie van de Catalaanse werkmentaliteit, het Spaanse levens-genieten, het Mediterraanse klimaat en een constant groeiende bevolking afkomstig uit andere landen is uniek.

De stad ligt op slechts 160 kilometer afstand van de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën. Barcelona heeft diverse internationale evenementen georganiseerd die hebben bijgedragen aan een modern imago en haar opnieuw op de wereldkaart hebben gezet. De belangrijkste daarvan waren de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929, de Olympische zomerspelen van 1992 en het Fórum in 2004.

Barcelona beschikt over de grootste en belangrijkste haven van het Middellandse Zeegebied, zowel voor personen- als goederenverkeer. Ook heeft de stad drie havens voor privéjachten. De stad trekt ook een groot aantal cruiseschepen aan. Het vliegveld van Barcelona is het op één na grootste vliegveld van Spanje.

Barcelona heeft meer dan 25 ‘vaste’ markten die zes dagen per week zijn geopend. De grootste van allen, en zelfs de grootste van Europa, is de Mercat de la Boqueria aan La Rambla. Deze markt heeft het meest uitgebreide verse assortiment van heel Europa, bijna tweemaal zoveel als de nummer 2, de markt van Marseille.
Hier, maar ook op de overige markten in de stad, vindt men het hele jaar door een enorme hoeveelheid verse vis en schaal- en scheldieren in levende en bewegende staat, inktvis, krab en kreeft in alle soorten en maten, cigalas (Galicische rivierkreeft), galeras (bidsprinkhaankreeft), mairas (Mediterrane sardines), maar ook almejas en chirlas (venusschelpen), en navajas (scheermesschelpen). Rond oktober en november vindt men er een ongekend aantal paddenstoelen (o.a. girgoles, ceps, rossingyols, trompeters en rovellons), waarvan vele uniek zijn in Europa. Deze paddenstoelen komen uit de bossen en bergen in de omgeving van Barcelona, en worden in de herfst massaal ‘geoogst’ door fanaten, zogenaamde ‘boletaires’. Verse productie is voor Spaanse begrippen duur in Barcelona, maar voor Noord- Europese begrippen erg goedkoop.

____________________

Apotheek

In het Spaans: “Farmacia”. Herkenbaar aan het groene kruis. Geopend van maandag
t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en van 16.30 tot 20.00 uur. Er is altijd een apotheek
buiten deze tijden geopend. De apotheek met nooddienst staat op de deur van de apotheek
vermeld.

Arts

Neem contact op met uw reisleiding. Zij kunnen u helpen met het vertalen en u adviseren
over de te nemen stappen m.b.t. de alarmcentrale, Het doktersconsult dient u zelf ter plekke te
betalen. Vergeet u niet een rekening of bewijs te vragen, dit in verband met terugbetaling van uw
verzekering in Nederland.

Autohuur

Voor informatie over autoverhuur kunt u bij uw host/hostess terecht.
Reserveer via uw reisleiding, die u graag helpt met leuke routes uit te stippelen. Voor prijzen kunt u
uw reisleiding via de whatsapp contacteren.
Waarschuwing: * Let op met straatverhuur.
* Geldig rijbewijs nodig.

Banken

In het Spaans: “Banco”.
Geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Bij de meeste banken is ook een
geldautomaat waar u terecht kunt met uw bankpasje en de pincode. Er wordt een commissie
gevraagd van 2 tot 4 euro per transactie.

Boten

Aan de Costa Brava is het ook mogelijk een boottocht te maken van de ene
kustplaats naar de andere. Aan het strand, bij de boulevard van elke plaats bevinden zich
aanlegplaatsen van deze “watertaxi’s” die langs de kust varen. De tickets zijn verkrijgbaar bij
uw reisleiding. De boten varen van Calella naar Tossa de Mar en weer terug.

Bussen

De plaatsen Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat, Pineda en Calella hebben
een goede busverbinding met omringende kustplaatsjes en met de grote plaatsen zoals Gerona en
Barcelona. https://www.sagales.com/en of www.moventis.es
Ook rijden in de meeste plaatsen de zogenaamde Carrilets: Open toeristische treintjes met
veel stopplaatsen die u op een handige en leuke manier binnen het centrum vervoeren

Diefstal

Let goed op uw spullen, zowel op de markt als op het strand of waar dan ook!
Neem geen grote bedragen mee, alleen zoveel als u denkt nodig te hebben. Huur een kluis in
uw hotel! Bij diefstal neemt u contact op met uw reisverzekering, u dient in de meeste gevallen,
aangifte te doen bij de politie:
https://mossos.gencat.cat/en/serveis_i_tramits/Cita_previa/index.html

Douane

U mag in iedere lidstaat van de EU alle producten kopen voor eigen gebruik.
Voor producten waarop accijns geheven wordt, kan men u een verantwoording vragen als u
meer bij u hebt dan de volgende hoeveelheden per persoon:
800 sigaretten, 400 cigarillo’s, 200 sigaren, 1 kilogram rooktabak, 110 liter bier,
90 liter wijn (waarvan max. 60 liter mousserende wijn), 20 liter aperitiefdranken, 10 liter
sterke drank.
Het begrip “voor eigen gebruik” is niet eindeloos rekbaar. Men kan u, bij eventuele controle,
een bewijs vragen van dat eigen gebruik als u buitensporige hoeveelheden mee hebt.

Feestdagen
Feestdagen in Spanje


Feestdagen in Spanje


Spanje kent een groot aantal feestdagen, dagen waarop de meeste winkels, banken, musea, etc.
gesloten zijn. Naast onderstaande feestdagen bestaan er natuurlijk de bekende feestdagen, zoals
Pasen, Pinksteren en Hemelvaart, die op dezelfde dagen vallen als bij ons in Nederland.


Feestdagen: • 23 april: Sant Jordi, de beschermheilige van Catalonië. Feestdag in heel Catalonië.

 • 1 mei: Dag van de Arbeid

 • 16 juni: lokale feestdag Calella

 • 24 juni: San Juan, nationale feestdag

 • 25 juni: lokale feestdag Pineda de Mar

 • 24 juli: lokale feestdag Lloret de Mar

 • 26 juli: lokale feestdag Blanes

 • 10 augustus: lokale feestdag Santa Susanna

 • 15 augustus: viering Heilige Maria, nationale feestdag

 • 16 augustus: lokale feestdag Malgrat de Mar

 • 25 augustus: lokale feestdag La Merce in Barcelona

 • 30 augustus: lokale feestdag Pineda de Mar

 • 11 september: La Diada, Catalaanse feestdag

 • 23 september: lokale feestdag Calella

 • 12 oktober: Nationale feestdag van Spanje

 • 1 november: Allerheiligen, feestdag in heel SpanjeFooien

In het Spaans: “Propina”.
Alle prijzen zijn meestal inclusief de bediening, maar toch is het gebruikelijk om
een fooi te geven. Hiervoor gelden geen vaste regels.

Kluisjes

In het Spaans: “Caja fuerte”.
Wij raden u aan een kluisje te huren. U kunt dit doen via de receptie van uw accommodatie.
Voor de sleutel dient u een waarborgsom betalen.

Lunch

In het Spaans: “Picnic”
Wanneer u een dagje uitgaat en volpension heeft geboekt, dan kunt u in sommige hotels een
dag van tevoren bij de receptie een lunchpakket bestellen, voor 19.00 uur bestellen!

MarktMarkten in Spanje


Markten in Spanje


In het Spaans: "Mercado". Bijna alle dorpen in Spanje hebben eens per week een markt: • Maandag Blanes op de boulevard, in het oude centrum

 • Dinsdag Santa Susanna op de boulevard, voor hotel Florida Park

 • Dinsdag Lloret de Mar achter het atletiekveld, vanaf de blauwe school

 • Woensdag Poble Nou tussen Calella en Pineda de Mar

 • Donderdag Tossa de Mar Rambla de Pau Casals

 • Donderdag Malgrat de Mar in het oude centrum, bij htl. Silhouette

 • Vrijdag Pineda de Mar op de boulevard voor Aquahotel Promenade

 • Zaterdag Calella in het stadspark en de parkeerplaats tegenover

 • Zondag Santa Susanna bij de Carrefour

 • Zondag Tordera grootste en bekendste markt in het centrum


Deze (toeristische) markten zijn altijd in de ochtenduren van 08.30 tot ca. 13.00 uur. Dan zijn er ook nog de dagmarkten waar alleen groenten, fruit, vis en vlees verkocht worden.


Let op! Op markten lopen altijd veel zakkenrollers rond.Openbaar vervoer • Lloret de Mar

  • Bus: Bij het busstation naar o.a.

   • Tossa de Mar

   • Blanes centrum

   • Gerona

   • Barcelona  • Bootdienst Costa Brava: Aan het grote strand
 • Blanes

  • Bus:

   • Treinstation van Blanes (lijn 4)

   • Botanische tuin (hoogseizoen, vanaf Plaza Cataluña)

   • Lloret (lijn 1)  • Trein: Bij het treinstation richting o.a.

   • Gerona

   • Barcelona  • Bootdienst Costa Brava: Bij de haven en aan het strand van S’ Abanell
 • Malgrat de Mar/Santa Susanna

  • Stadsbusjes/-treintje: Rijdt van Sta. Susanna naar het oude centrum

  • Trein: In het oude centrum en in Santa Susanna richting o.a.:

   • Barcelona

   • Gerona

   • Blanes  • Bootdienst Costa Brava: Aan het strand, voor hotel Royal Sun

  • Bootdienst Costa Brava: Aan het strand, bij de rotonde met het anker
 • Pineda de Mar

  • Stadsbusjes/-treintje: Als stadsvervoer tussen Pineda de Mar en Calella

  • Trein: Bij het strand richting o.a.:

   • Barcelona

   • Blanes

   • Gerona  • Bootdienst Costa Brava: Aan het strand, nabij het station
 • Calella

  • Stadsbusjes/-treintje: Als stadsvervoer tussen Calella en Pineda de Mar

  • Trein: Aan het strand richting o.a.:

   • Barcelona

   • Blanes

   • Gerona

Overlast

De directie van uw hotel/appartement vraagt u vriendelijk rekening te houden met
uw medegasten en dus geen overlast van welke aard dan ook te veroorzaken.
Na 24.00 uur STILTE! Vernieling of klachten van geluidsoverlast kunnen leiden tot
verwijdering uit de accommodatie. Het spreekt vanzelf dat Boosten Reizen hiervoor geen
enkele verantwoording kan nemen. In zulke gevallen zal zelf voor onderdak gezorgd
moeten worden.

Postkantoor

In het Spaans: “Correos” of “Caja Postal”
Openingstijden : Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 14.00 uur.

Reisverzekering

In geval van een ongeval, ernstige ziekte, ziekenhuisopname of sterfgeval
dient u direct contact op te nemen met uw eigen alarmcentrale. Bent u verzekerd bij
A.S.R. verzekeringen, neemt u dan contact op met de A.S.R. hulplijn.
Telnr: 0031-20 65 15 777. Indien u niet verzekerd bent bij A.S.R. verzekeringen kunt ucontact opnemen met de ANWB Alarmcentrale in Barcelona (dit is voor eigen kosten)
Telnr: 0031-703 14 14 14, 24 uur per dag bereikbaar.
SOS International Alarmcentrale Telnr: 0031-20 651 51 51.
In de papieren van uw verzekering staat meestal ook een alarmnummer. Houdt uw polis en
persoonlijke gegevens bij de hand. Licht u ook a.u.b de reisleiding in. Dit i.v.m. de terugreis.
Doe bij diefstal van bagage, kostbaarheden of geld altijd aangifte bij de politie. Vraag om een
schriftelijke verklaring. Vraag bij geneeskundige kosten altijd om een gespecificeerde
rekening. Bewaar alle bewijsstukken!

Taxi

De meeste taxi’s hebben een meter en bij de standplaatsen hangt meestal een prijslijst. Zo
niet, maak dan vooraf een prijsafspraak! Vraagt evt. naar de officiële prijslijst (Lista de
Precios)

Telefoon

Naar Nederland: 00 31 - kengetal zonder 0. Mocht u niet kunnen telefoneren, kijkt u
dan bij Instellingen of uw roaming is uw roaming is geactiveerd. U kunt eventeel bij de receptie een
WIFI-code aanvragen.

Vertrek

U vindt de juiste vertrekinformatie op www.boosten.nl/terugreis

Water

Het Spaanse leidingwater is wel drinkbaar, maar heeft een vieze smaak door het
hoge chloorgehalte. Bovendien heeft het een andere samenstelling dan het water in
Nederland. Dit kan darmstoornissen veroorzaken. Om dit te voorkomen kunt u grote flessen
van 5 liter mineraalwater (aqua mineral sin gas) kopen in de supermarkten.

Winkeltijden

Officiële openingstijden maandag t/m zaterdag: 9.00 tot 13.00 en 17.00 tot 20.00 uur
Tussen de middag gesloten: SIESTA

Ziekenhuis

Het streekziekenhuis bevindt zich tussen Lloret de Mar en Blanes:
Hospital Comacal de la Selva
Cala Sant Francesc s/n, Blanes Tel: 972-353264
Verder is er een ziekenhuis in Calella:
Hospital Sant Jaume
Calle Sant Jaume, Calella Tel 93-7690201.

Zonnebrand

Laat zonnebrand uw vakantie niet bederven. Ga vooral de eerste dagen niet te lang
achter elkaar in de zon liggen en gebruik altijd een hoge beschermingsfactor.

Onze nieuwsbrief
Mis vanaf nu geen enkele reis en blijf op de hoogte van alle last minute aanbiedingen!